Prinsheerlijk genieten in Scherpenzeel

Hard werken, hard genieten

Simon, een geboren en getogen Scherpenzeler, komt uit een ondernemend, bourgondisch gezin en wist al op jonge leeftijd dat zijn hart in de horeca ligt. Tevreden klanten zien weggaan en terugkomen maken de lange dagen goed. Zijn motto ”hard werken, hard genieten” ervaart u tijdens een bezoek aan zijn zaak. Het hechte team bestaande uit harde werkers doet er alles aan om u optimaal te laten genieten. Op 15 jarige leeftijd begonnen in de spoelkeuken, werkte Simon zich omhoog van bediening naar bedrijfsleider, om uiteindelijk op 1 april 2023 Prinsheerlijk over te nemen, een gezellig eetcafé waar mensen prinselijk kunnen proeven en heerlijk kunnen genieten van het levendige centrum van Scherpenzeel. Het dorp waar hij zo van houdt en waar zoveel over te vertellen valt.

HISTORIE

De historie van Prinsheerlijk

Over dat dorp; de locatie van Prinsheerlijk heeft een interessante historie. Plein 1940 heeft zijn naam te danken aan de meidagen van 1940, omdat het hart van Scherpenzeel toen zwaar te lijden kreeg onder oorlogshandelingen. Scherpenzeel ligt namelijk midden in de – toen zeer belangrijke – Grebbelinie (leer meer over de historie van de Grebbelinie). De herbouw begon snel en in eind 1941 konden de meeste bewoners hun nieuwe huis betrekken. Omdat de huizen door één architect waren ontworpen en veelal dezelfde materialen werden gebruikt, zijn ze snel te herkennen aan onder andere de tuitgevels. Mooie voorbeelden van deze bouw in de stijl van de Delftse school zijn het ‘Huys der Heelmeesters’ – het huis aan de voet van de kerktoren – en natuurlijk Prinsheerlijk zelf.

Reserveer direct

Centraal gelegen

Prinsheerlijk Eten & Drinken is een sfeervol restaurant dat centraal gelegen is in Scherpenzeel met een mooi uitzicht op de grote kerk en dorpsstraat.

MEER OVER ONS

Perfect voor groepen

Wilt u met een grotere groep reserveren dan is dat bij ons geen enkel probleem! Neem gerust contact met ons op voor mogelijkheden.

RESERVEER HIER

Dagverse producten

Een goede maaltijd voor onze gasten staat hoog in ons vaandel. Daarom werken wij altijd met dagverse producten om een heerlijke maaltijd te serveren.

BEKIJK ONZE MENUKAART
PRINSHEERLIJK DINEREN

HEERLIJK DINEREN BIJ PRINSHEERLIJK ETEN

Kom gerust gerust langs voor een hapje of een drankje in ons sfeervolle restaurant.

Reserveren